Ugrás a tartalomhoz

Harmadik állomásához érkezett a „Tavasztól őszig magyar tájakon” rendezvénysorozat

2012.05.30.
2012. június 2-án szombaton, 10 órakor kezdődik a magyar tájakat és a hazai termékeket népszerűsítő rendezvénysorozat soron következő eseménye „Gyógyító természet – fűben-fában orvosság” címen.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezésében, a hazai nemzeti park igazgatóságok közreműködésével, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvényeken a látogatók nyomon követhetik a természet körforgását és a gazdálkodás részfolyamatait az állatok tavaszi kihajtásától kezdve a nyár végi, ősz eleji betakarításig. Az érdeklődők megismerkedhetnek hazánk kiemelkedő természeti örökségével, az egyes tájegységekre jellemző minőségi élelmiszerekkel és népművészeti termékekkel, valamint találkozhatnak a vidéki élet hagyományait őrző gazdálkodókkal és kézművesekkel.
 

Hazánk testi és lelki egészségünk megőrzését elősegítő természeti adottságainak bemutatását célzó harmadik rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a Balaton-felvidéki, a Bükki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal.

A változatos programkínálatban a családok minden tagja megtalálhatja a számára legérdekesebbet. A felnőttek gyógynövényeink és gabonafajtáink felhasználásáról, a szomolyai feketecseresznyéről és a Bükk vidékének lélekgyógyító helyeiről szóló előadásokon kívül a program ideje alatt egészséges életmód-tanácsadáson is részt vehetnek. A gyermekek elmerülhetnek a vesszőfonó és a méhész mesterség rejtelmeiben, valamint a gyógy- és fűszernövény felismerő játékokban. A kiváló magyar termékek vásárán ez alkalommal a vesszőtermékek, mézek, szörpök, gyógyteák, gyógyfüvek és az erdei gyümölcsökből készült lekvárok kapnak főszerepet.
 

A rendezvényre a belépés ingyenes.
 

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)
 

Bővebb információk és részletes program


 

Az ezt követő rendezvényre 2012. július 28-án Folyók között mi terem – „vadat és halat, s mi jó falat…” címmel kerül sor.


Sáv bezárása