Ugrás a tartalomhoz
Az Év Emlőse
Vadonleső
Szemléletformálás
Rendezvény

Hiúz ábrándok - az Év Emlőse: a Hiúz nyitórendezvénye

2019.03.22.
Az Év Emlőse: a Hiúz rendezvénysorozat hivatalos nyitó rendezvényére 2019. március 30-án szombaton 10:30-tól a Magyar Természettudományi Múzeumban kerül sor. Az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a  Magyar Természettudományi Múzeum által működtetett Vadonleső program szervezésében többek között egy hazai hiúz film ősbemutatójára és Gryllus Vilmos gyerek koncertjére is invitálják az érdeklődő nagyközönséget. Délután több természetvédelmi szervezet részvételével izgalmas hálójátékban vehet részt a családok apraja-nagyja.

A Vadonleső Program minden évben kiválasztja az Év Emlősét. Az egész éven át tartó rendezvénysorozat a kiválasztott emlősünk különleges és kevéssé ismert tulajdonságaira, életmódjára, illetve a rájuk leselkedő veszélyekre hívják fel a figyelmet, illetve megmentésük, fennmaradásuk érdekében tett és szükséges emberi tevékenységekre is rávilágítanak.

 

Az idei évben kiszemelt hiúz kapcsán annak rejtőzködő életmódjára, kifinomult érzékszerveire, az érintetlen erdők fontosságára és az erdőjárás alapszabályaira világítanak rá a szakemberek. A szokásokhoz híven idén is lesznek játékok, ismeretterjesztő előadások és meghirdetett gyermekpályázatok. A nyitórendezvényen kiderül az is, hogy melyek azok az újonan kiválasztott élőlények, melyek megfigyelését mostantól szintén bejelenthetjük a Vadonleső Programban.

 

 

A nyitórendezvény látogatása díjtalan, programja letölthető innen!

 

Sáv bezárása