Ugrás a tartalomhoz
Vadonleső
Szemléletformálás
Felhívás

Hónap kérdése játék indul a Vadonlesőn!

2012.03.16.
A több, mint két éve indult Vadonleső program új játékkal köszönti a tavaszt! A természet kikeleti ébredésével együtt szeretnénk a természet kedvelő, természet járó önkénteseinket  még nagyobb aktivitásra serkenteni. Nagyon fontos, hogy Vadonleső kedvünk ne lankadjon, sőt ahogy egyre több állat és növény válik aktívvá menjünk ki a szabadba, járjunk nyitott szemmel és rögzítsük megfigyeléseinket a www.vadonleso.hu oldalon!

A Vadonleső honlap látogatását, a honlap tartalmának minél jobb megismerését szeretnénk azzal is elősegíteni, hogy az elkövetkező egy éven keresztül, minden hónapban felteszünk egy kérdést. A kérdések egyrészt a Vadonlesőn szereplő állat-, vagy növényfajok valamelyikével függnek össze, másrészt szorosan kötődnek valamelyik nemzeti parkunkhoz. Mint ismeretes, hazánkban 10 nemzeti park működik, területi védettséget biztosítva hazánk felbecsülhetetlen és európai szinten is egyedülálló természeti kincseinek. Könnyen kiszámolható, hogy ha minden nemzeti parkkal kapcsolatosan egy-egy kérdést teszünk fel havonta, akkor 10 hónapra szóló kérdéscsokrunk van. Az év fennmaradó két hónapjára országos vonatkozású kérdésekkel fogunk előállni.

 

A válaszokat e-mail levélben kérjük megköldeni a vadonleso@vm.gov.hu címre. A beküldési határidő mindig a következő hónap 15. napja. A helyesen válaszolók között az érintett nemzetipark-igazgatóság ajándékcsomagját sorsoljuk ki. A nyerteseket elektronikus levélben értesítjük és az ajándékcsomagokat postai úton juttatjuk el a szerencsés megfejtőknek.

 

 

Március hónap kérdése:

 

Milyen élőhelyeken találkozhatunk természetes hóvirág-állományokkal a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén?

 

A válaszokat tehát április 15-ig a vadonleso@vm.gov.hu email címre várjuk!

 

Jó játékot és lelkes Vadonlesést kívánunk!

Sáv bezárása