Ugrás a tartalomhoz

Íme Magyarország hét új természeti csodája!

2008.04.22.
A több ezer beérkezett szavazat alapján a Füzéri Várhegy, a Hévízi-tó, az Ipolytarnóci ősmaradványok, a Kardoskúti Fehértó, az Őrség, illetve két védett madarunk, a kerecsensólyom és a parlagi sas érdemelték ki a címet.

  A Föld Napján, április 22-én zárult a Magyar Televízió játékos természetvédelmi sorozata, a Zöld 7-es. A több ezer beérkezett szavazat alapján a műsorban bemutatott harminc természeti érték közül a Füzéri Várhegy, a Hévízi-tó, az Ipolytarnóci ősmaradványok, a Kardoskúti Fehértó, az Őrség, illetve két védett madarunk, a kerecsensólyom és a parlagi sas érdemelték ki a Zöld 7-es címet. A Magyar Televízió a természeti csodák további népszerűsítésére hétszer egy millió forint értékű társadalmi célú hirdetést ajánlott fel.

  A Magyarország hét legszebb természeti csodájának járó kitüntetést Kósa Somogyi György, a műsort bemutató m2 csatorna igazgatója, Haraszthy László természet- és környezetmegőrzési szakállamtitkár, illetve Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át a nyertes természeti értékek képviselőinek. Az április 22-én, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület fogadóépületében megrendezett eseményen osztotta ki Fodor Gábor a 2008-as Pro Natura Díjakat is.

Forrás: MTV

Sáv bezárása