Ugrás a tartalomhoz

Indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012 rendezvénysorozat

2012.06.15.
Szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal várja az érdeklődőket a hatodik Magyar Nemzeti Parkok Hete. Az ökoturisztikai programsorozat központi nyitórendezvényének résztvevőit idén az Aggteleki Nemzeti Park látja vendégül június 15-16-án.  

A szakmai közönséget június 15-én, pénteken Bódvaszilasra várják, ahol a világörökségi helyszínek turizmusáról tartanak ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciát. A hazánk egyetlen természeti világörökségi helyszínén megrendezésre kerülő szakmai napnak különös aktualitást ad, hogy az Országgyűlés a 2012-es évet a világörökség évének nyilvánította, tekintettel a Világörökségi Egyezmény 40 évvel ezelőtt történt elfogadására (Magyarország 1985-ben csatlakozott az egyezményhez). Az előzetes bejelentkezéssel látogatható konferencia helyszíne egy közelmúltban felújított egykori magtárépület, amely egy különleges természetművészeti kiállításnak ad helyet.
 

Június 16-án, szombaton Aggteleken, a Baradla barlang előtti tér festői környezetében kerül megrendezésre a hagyományos „zöld forgatag”, ahol kicsik és nagyok egyaránt tevékeny részesei lehetnek a sokszínű kavalkádnak. A nemzeti parki „kirakodóvásáron” bemutatkozik hazánk tíz nemzeti parkja. A programot hagyományőrző kézművesek foglalkozásai, nemzeti parki és helyi termékek kóstolója, játékos természetismereti vetélkedők, pontgyűjtő versenyek, interaktív gyerekjátékok is színesítik. A lovas sportok kedvelőit szintén gazdag programkínálat várja. A gyermekek és a kezdők a Kárpátok pónijának is nevezett, nyugodt és barátságos hucul lovakon élhetik át a lovaglás élményét, a tapasztaltabb lovasok pedig a huculösvény nevezetű izgalmas akadályversenyen mérhetik össze tudásukat. A Baradla különleges barlangi koncerttermében és a szabadtéri színpadon kulturális programok várják az érdeklődőket: megtekinthetik a Csodamalom Bábszínház előadását, valamint fellép a Budapest Bár és Kerekes Band zenekar is.
 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai egész hétvégén szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket, akik gyalogosan, kerékpárral vagy akár szekéren utazva, felszín felett és alatt ismerkedhetnek meg az Aggteleki-karszt egyedülálló természeti és kultúrtörténeti örökségével, közte a világ természeti örökségének részét képező gyönyörű cseppkőbarlangokkal.

 


A folytatásban, június 18–24. között
valamennyi nemzeti parkunkban és további védett természeti területeinken gazdag programkínálat, családbarát programok, mérsékelt árú belépők és kedvezmények, különleges előadások és extra programok várják a természetbarátokat.

Induljon el Ön is családjával az „értékek és élmények nyomában”!

A rendezvény részletes programja a www.nemzetipark.gov.hu/mnph weboldalon olvasható.
 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete a facebook-on

Sáv bezárása