Ugrás a tartalomhoz

Ismeretterjesztés a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

2020.09.15.
Szeptember második hétvégéjén került sor Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválra. E fesztivál keretein belül zajlott le a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemle, és azzal együtt indult el a Magyar Nemzeti Parkok Hetének szeptember 20-ig tartó programsorozata is.

A pénteki nyitónap „zöldforgatagában” az „A biológiai sokféleség, természeti és táji értékeink megőrzését megalapozó stratégiai vizsgálatok” projekt Ökoszisztéma-szolgáltatások projekteleme is megjelenési lehetőséget kapott, és önálló standdal vett részt az eseményen. A fejlesztési elem munkájához szorosan kapcsolódó fogalmakat és folyamatokat a projektelem munkatársa játékos, ismeretterjesztő formában mutatta be a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Standunknál a látogatók megismerkedhettek az online is böngészhető Ökoszisztéma-alaptérképpel, az ökoszisztémák és az ökoszisztéma-szolgáltatások állapotfelmérésének fontosságával és azok jóllétünkre gyakorolt hatásaival. Az ingyenesen látogatható rendezvény a járványügyi helyzet miatt csak látogatószám korlátozással indulhatott el, azonban a teljes hétvégét betöltő rendezvényen így is nagy volt az érdeklődés. A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozata a héten folytatódik, és várja a további érdeklődőket immár a nemzetipark-igazgatóságok saját helyszínein.

 

Sáv bezárása