Ugrás a tartalomhoz

Képeslap-kiállítás a Zöld Galériában

2010.02.01.
Az „Üzenj a világnak – a biológiai sokféleség jegyében!” című képeslaptervező pályázatunkra érkezett legjobb alkotásokból kiállítást rendezünk a KvVm Zöld Galériában (cím: 1011 Budapest, Fő u. 44-50.).

  Az élővilág változatossága, az élőlények között fellelhető számtalan kapcsolat és finom összefüggés nélkülözhetetlen a természet működéséhez. Ez a bámulatos sokféleség teszi lehetővé, hogy van tiszta ivóvizünk, zamatos gyümölcsünk, friss kenyerünk, virágzó rétünk, madárdalos erdőnk és friss levegőnk. Az emberiség azonban egyre több visszafordíthatatlan változást okoz környezetében, ezáltal csökkenti az élővilág sokféleségét, amivel saját létét is veszélyezteti. Ideje átgondolnunk, hogy földünk tartalékait végérvényesen elpazaroljuk-e, vagy jövőnk biztosítása érdekében azokat ésszerűen, fenntartható módon használjuk.
  A 2010-es esztendőt az ENSZ a biológiai sokféleség világévének nyilvánította. A világ minden pontján így próbálja rádöbbenteni a döntéshozókat és a lakosságot arra, hogy az élővilág sokszínűségének védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradásának érdekében egyben mindannyiunk felelőssége is.


  2009 decemberében lezárult a zöldtárca „Üzenj a világnak – a biológiai sokféleség jegyében!” című nagysikerű pályázata. A pályázóknak képeslapon kellett bemutatniuk, hogy számukra miért fontos az élővilág sokszínűségének megőrzése.


  A felhívásra több mint ezer rendkívül ötletes és színvonalas képeslapterv érkezett. A szakmai zsűri korcsoportonként választotta ki a nyertes pályamunkákat. A három legötletesebb alkotást a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nyomtatott formában is megjelentette, és a biológiai sokféleség világévének hivatalos képeslapjaként használja.

 

 

A pályázat legszebb alkotásaiból összeállított kiállítás ingyenesen megtekinthető
 

 

2010. február 1-jétől 26-ig a Zöld Galériában.


A Galéria nyitvatartási ideje: hétfőtől-csütörtökig 8 órától 16:30-ig, illetve pénteken 8 órától 14:00-ig
Cím: 1011 Budapest, Fő u. 44-50. 

A kiállítás anyaga és a díjkiosztón készült képek

itt

megtekinthetők.


 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Sáv bezárása