Ugrás a tartalomhoz
Szemléletformálás
Eredményhirdetés
Pályázat

Lenyűgöző pályamunkák és boldog nyertesek a „Mit jelent számodra a táj?” rajzpályázaton

2019.12.09.
Az Agrárminisztérium 2019 tavaszán országos rajzpályázatot hirdetett a fiatal korosztály számára Magyarország egyedülálló táji adottságainak és értékeinek népszerűsítése érdekében.

„A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001)” elnevezésű projekt tájkarakter fejlesztési elemének keretében megvalósított rajzpályázat kiírói szeptember 1-ig várták a 10-14 éves gyermekek alkotásait. A zsűri legnagyobb megelégedésére a hagyományos technikákkal készült alkotások mellett megannyi kiállításra érdemes egyéb mű és kreatív alkotás érkezett. A gyermekrajzok számos magyar tájat mutattak be sokszor szívmelengető módon, melyekből arra is fény derült, hogy a pályázó fiatalok a magyar tájak jellegzetességeit is jól ismerik.

 

A pályázatban megjelölt kritériumrendszer alapján (kidolgozottság; tájhoz való kapcsolódás; érzelmi töltet; technika sajátosságainak alkalmazása) a zsűri a következő győzteseket hirdette ki:

 

I. kategória II., kreatív kategória
1. helyezett: Bihari Gerda 1. helyezett: Dömötör Dóra Anna
2. helyezett: Misák Dominik 2. helyezett: Mezei Miranda
3. helyezett: Berta Blanka 3. helyezett: Farkas Bálint
Különdíj 
Balogh Kira Angelika  
Ács Renáta  
Ács Marcell  
Dömötör Dóra Anna 

 

 

A díjazott pályaművek mellett a legjobbak között számon tartott alkotások az Agrárminisztérium kapcsolódó szakmai rendezvényein is kiállításra kerülnek.

 

Ezúton is gratulálunk minden alkotónak és köszönjük részvételüket!

 

Bihari Gerda

 

Misák Dominik

 

Berta Blanka

 

Dömötör Dóra Anna

 

Mezei Miranda

 

Farkas Bálint

Sáv bezárása