Ugrás a tartalomhoz
LIFE
Pályázat
Rendezvény

LIFE Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás tréning

2017.04.19.
A „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium újabb sikeres, nagy szakmai közönséget megmozgató tréninget tartott.

A 2017. április 6-án lezajlott tréning ezúttal a Környezetvédelmi alprogram egyik fontos területe, az ún. Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás, azaz a kommunikációt előtérbe helyező projektek köré épült.

A kifejezetten egy-egy fontos környezetvédelmi, természetvédelmi témát felkaroló kommunikációs célú projektötletek beadását célzó tréning segítséget nyújtott a nem kommunikációs projektek elkészítésében is, hiszen a meghívott előadók saját tapasztalataikat megosztva a hagyományos projektek kommunikációs elemeinek megvalósítására, a médiával való kapcsolattartásra, a társadalom figyelmének felhívására is számtalan ötletet, javaslatot fogalmaztak meg a jövőbeni pályázók számára.

Valamennyi hazai nyertes, a Környezetvédelmi alprogramhoz tartozó, jelenleg is futó kommunikációs LIFE pályázat képviseltette magát a rendezvényen. Szakmai előadókat, kommunikációs szakembereket, valamint külföldi pályázók hasznos tapasztalatait bemutató előadásokat hallhatott az érdeklődő szakmai közönség. A Minisztérium munkatársai továbbá felhívták a figyelmet a pályázati tudnivalókra, a beadási határidőkre, valamint az év során megrendezésre kerülő soron következő tréningekre, információs napokra.

A külföldi és hazai előadók első kézből való tapasztalatait bemutató előadások letölthetőek és hasznosíthatóak a hamarosan megjelenő pályázati felhívásokat követően a minél sikeresebb LIFE pályázatok megírása, beadása és megvalósítása érdekében!

Letölthető előadások:

Bokor Veronika – Novák Judit: LIFE Környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás (GIE) – környezetvédelemi, természetvédelmi tématerületek

Szatmári Adrienn: LIFE kapacitásépítés Magyarországon

Bódis Pál – Joó Zsófia: Élet az erdőben

Dr. Nagy Dániel: FIRELIFE Erdőtűz megelőzési Program” –Információ és Kommunikáció nyertes pályázat előkészítésének és végrehajtásának tapasztalatai

Kozák Balázs: Kommunikációs LIFE partner vállalati tapasztalatok

Dr. Kasza Gyula: Maradék nélkül – a NÉBIH élelmiszerhulladék elleni programja

 

Sáv bezárása