Ugrás a tartalomhoz
LIFE
Pályázat
Projekt
Rendezvény

LIFE Pályázói igények szerinti tréning

2018.02.28.
2018 első, LIFE Programhoz kapcsolódó természetvédelmi tréningje mintegy 50 résztvevő közreműködésével február 20-21-én zajlott le Kecskemét és Lakitelek helyszíneken a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szervezésében.

A Pályázói igények szerinti tréning a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében valósult meg, fő célja az Európai Bizottság által felügyelt LIFE pályázati program ismertetése és – elsősorban – a környezetvédelmi alprogram részeként a „Természet és bioperzitás” kiemelt területhez tartozó pályázatok beadásának elősegítése.

A kétnapos képzés programját a korábban kiküldött igényfelmérés alapján állítottuk össze. A jelenlévő potenciális pályázók az előadásokból megismerhették a 2018-2020-as, többéves munkaprogram újdonságait, többek közt a kétlépcsős pályázatbenyújtás módszertanát és az új pályázatértékelési szempontokat is, a természetvédelmi projektek társadalmi-gazdasági és ökoszisztéma-szolgáltatásokra vonatkozó hatásvizsgálati módszereit, továbbá korábbi projektek tervezési és megvalósítási tapasztalatait.

Többen éltek az egyéni konzultáció lehetőségével, valamint számos, a természetvédelmi integrált projekt benyújtására vonatkozó kérdésre is választ kaptak.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy ilyen szép számmal megjelentek.

Sikeres pályázatírást kívánunk!

Természetmegőrzési Főosztály 

 

Letölthető előadások:

Bokor Veronika: LIFE Természet és bioperzitás – 2018-2020 többéves munkaprogram újdonságai

Demeter András: LIFE pályázatok értékelési szempontjai

Kalóczkai Ágnes: LIFE projektek társadalmi-gazdasági és ökoszisztéma-szolgáltatásokra gyakorolt hatásai

Vajda Zoltán: Természetvédelmi LIFE pályázatok tanulságai

Fidlóczky József: LIFE pályázatok; pályázat írás és megvalósítás; tapasztalatok és tanácsok pályázat íróknak

Fidlóczky József: A Raprtorspreylife projekt, hogyan épült a korábbi LIFE pályázatok eredményére és a projekt eredményeire hogyan épülhetnek további LIFE pályázatok

Sáv bezárása