Ugrás a tartalomhoz

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 - Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban

2015.06.09.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 rendezvény keretében június 12-21. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének június 12-14-én Békéscsabán a Városi Sportcsarnok zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéval egy időben megrendezésre kerülő Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárhoz.

Június 12-én, pénteken a Körösök Völgye Natúrpark látogatóközpontjában (Széchenyi liget) szakmai konferenciára kerül sor „Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál” témában.

 


 

13-14-én, szombaton és vasárnap bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon, őshonos háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juh, mangalica sertések – ismerkedhetünk a rendezvény területén felépített karámban.

 


 

A nyitórendezvény első napján, szervezett túra keretében a Körös–Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta tájegységére szervezünk kirándulást, ahol megnézzük a Nagy-gyöp nyár eleji aspektusát, valamint az itt élő gazdag madárvilágot. Körbejárjuk a szintén a nemzeti park területén fekvő Wenckheim-kastély parkját is, mely igazi kultúrtörténeti és botanikai érdekességeket tartogat.Madárvonulás a Kígyósi-pusztán (Marik Pál)   

 

A rendezvényre kilátogatók átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, és kedvükre kóstolhatnak az adott tájra jellemző gasztronómiai különlegességekből.
 

A folytatásban, június 15–21. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.
 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt talál a www.magyarnemzetiparkok.hu/mnph weboldalon, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen.


Sáv bezárása