Ugrás a tartalomhoz

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2018 – Értékek és élmények nyomában

2018.05.22.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2018 rendezvény keretében május 28 – június 3. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 25-27. között a soproni Várkerület ad otthont, kapcsolódva a Soproni Bornapok hagyományörző rendezvényéhez.

Május 25-én, pénteken a Pannónia Hotel Európa termében szakmai konferenciára kerül sor „Testi-lelki feltöltődés – az ökoturisztika szerepe az egészségmegőrzésben” témában.

A konferenciával párhuzamosan, egészen vasárnapig Sopron főterén mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kapunk hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetünk a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A folytatásban, május 28 – június 3. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtudományi természeti értékek szerelmeseinek a kedvében járnak. A hét programjai ITT érhetőek el.

Június első hétvégéjén (június 1-3. között) pedig külön a nagycsaládosokra gondoltunk programjaink kialakításánál. A hétvége részletes programkínálata ITT érhető el.

Csatlakozva az Európai Bizottság által meghirdetett Natura 2000 naphoz, az EU ökológiai hálózatának részét képező hazai Natura 2000 hálózatról is megemlékezünk a rendezvényen. Ehhez kapcsolódóan interaktív, játékos és ismeretterjesztő foglalkozásokat is tartunk, érdeklődő gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

További információkért, programokért kövessen minket Facebook-on, vagy akár Instagram felületünkön.

 

Forrás: http://magyarnemzetiparkok.hu/mnph/

Sáv bezárása