Ugrás a tartalomhoz

Még két hétig lehet pályázni a Natura 2000 Díjra

2015.11.21.
A díjat a Natura 2000 hálózattal kapcsolatos tevékenységekben érintett bármely természetes vagy jogi személy elnyerheti. Helyi és nemzeti hatóságok, vállalkozások, földtulajdonosok, civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek egyaránt pályázhatnak az öt kategória valamelyikében. A pályázat leadásának határidejét meghosszabbtították 2015 december 15.-ig. 

A díj a Natura 2000 hálózat irányításában, céljai elérésében és előmozdításában, valamint a Natura 2000 és az európai polgárok számára nyújtott előnyei ismertségének növelése terén elért kimagasló eredményeket hivatott elismerni. Ebből a célból az öt kategória díja mellett odaítélik az „Európai Polgár Díjat” is, amelyet a díj honlapján zajló közönségszavazás során legtöbb jelölést kapott pályázat nyer el.
 
A nyertesek névsorát 2016 májusában jelenti be ünnepélyes keretek között Brüsszelben Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a halászati politikáért felelős biztos.
 
Nagyra értékelnénk támogatásukat a Díj elismertségének növelése, valamint a Natura 2000 hálózat tevékenységeiben érintettek elérése terén. Kérjük, hogy terjesszék ezen információkat, hogy a potenciális pályázók minél szélesebb köréhez jusson el.
 
A pályázat menetéről további információk az alábbi honlapon olvashatók: http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/.

 

A pályázat leadásának határideje 2015. december 15.


A 2014-es és 2015-ös legjobb pályázatok alapján összeállított tippekről a teljesítményértékelő jelentésekben tájékozódhat: https://www.adelphi.de/en/publication/european-natura-2000-award-benchmarking-report
Amennyiben konkrét kérdésük/javaslatuk lenne, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a Natura 2000 Díj Titkárságával: n2000awards@adelphi.de

Sáv bezárása