Ugrás a tartalomhoz

Megalakult a Hét Patak Gyöngye Natúrpark

2011.11.05.
2011. október 28-án Alsómocsoládon Tóth Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának vezetője dr. Fazekas Sándor miniszter úr köszöntőjét tolmácsolva ünnepélyes keretek között adta át az okleveleket a Hét Patak Gyöngye Natúrparkhoz csatlakozó 8 település polgármestereinek, illetve az önkormányzatok képviseletében megjelenteknek. Ezzel hatra emelkedett a hazánkban miniszteri hozzájárulással működő natúrparkok száma
A Hét Patak Gyöngye Natúrpark létesítésének célja – többek között – közös fejlesztési, intézkedési koncepciók kidolgozása, a tagtelepülések környezetének javítását célzó beruházások megvalósítása, infrastruktúra fejlesztés a helyi kezdeményezések támogatásával, a szelíd turizmus feltételeinek megteremtése, fejlesztése és a lakosság környezettudatosságának növelése.

A Hét Patak Gyöngye Natúrpark 8 település közigazgatási területét foglalja magában, kiterjedése több mint tízezer hektár. A natúrparkhoz csatlakozó települések: Alsómocsolád, Ág, Csikóstőttős, Gerényes, Kárász, Kisvaszar, Köblény és Szalatnak.

 

A natúrpark működésével hozzájárul a térség gazdasági és társadalmi fejlődéséhez, melybe beletartozik a mezőgazdaság, a kézművesség, és a turisztikai szolgáltatások kialakítása, összehangolása, fejlesztése, a falumegújítás és területi tervezés, a nevelés, képzés, információ átadás és kísérleti projektek megvalósítása.

 
 

Információk a hazai natúrparkokról

Sáv bezárása