Ugrás a tartalomhoz
LIFE
Felhívás
Pályázat

Megjelent a 2015. évi LIFE pályázati felhívás!

2015.06.03.
Az Európai Bizottság 2015. június 1-én közzétette a 2015. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek és előkészítő projektek benyújtására.

 

A LIFE pályázati felhívás az Európai Bizottság LIFE honlapján érhető el:

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life2015/index.htm

 

Természetvédelmi témájú pályázatokra vonatkozó nemzeti határidő:

Amennyiben 2015-ben tervezi LIFE pályázat benyújtását vagy pályázatban partnerként történő részvételt és igény tart konzultációra, illetve támogatónyilatkozatra, a pályázatot óriásfile-küldő alkalmazásával 2015. szeptember 2-ig szíveskedjen megküldeni a Földművelésügyi Minisztérium részére az alábbi címekre: eva.sashalmi@fm.gov.hu; tmf@fm.gov.hu.

A kísérőlevelet kérjük dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár úr részére címezni és beszkennelve a fenti címekre e-mailen megküldeni (a kísérőlevél és a pályázat megküldése is elegendő elektronikus úton).

A fenti határidő a „Természet és Bioperzitás” pályázatokra, valamint minden egyéb természetvédelmi témájú projektre vonatkozik („Környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás” pályázatok, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek, előkészítő projektek).

A Minisztérium a határidőre beérkezett pályázati anyagok véleményezése alapján dönt a támogatónyilatkozat kiállításáról.

A szeptember 2-i határidőre a pályázat magyar nyelvű verziója is elfogadott (elegendő a fordítást az Európai Bizottság által megadott határidőre elvégezni), viszont kérjük, hogy a pályázati űrlapokat az előzetes véleményezéshez megfelelő részletességgel szíveskedjen kitölteni, különös tekintettel az akciók teljes körű leírására. Ennek hiányában nem tud a Minisztérium szakmai támogatónyilatkozatot kiállítani.

 

További információ:

Sashalmi Éva

Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztály

Tel: 36 1 795-2413

E-mail: eva.sashalmi@fm.gov.hu

 

 

Háttér:

A 2014-2020 európai uniós pénzügyi időszakra vonatkozó, megújult LIFE programról szóló 1293/2013/EK rendelet 2014. január 1-én hatályba lépett, mely alapján a Környezetvédelem és Éghajlat-politika alprogramokból álló program összköltségvetése a hét évre összesen 3,4 Mrd euró. Továbbá 2014. március 19-én megjelent az Európai Bizottság végrehajtási határozata a LIFE program 2014–2017. évi többéves munkaprogramjának elfogadásáról. A munkaprogramban kerül sor többek között a finanszírozási típusok és kiemelt területek közötti költségelosztás, a prioritások és a bírálati kritériumok meghatározására.

A 1293/2013/EK rendelet és a 2014-2017 időszakra vonatkozó többéves munkaprogram az alábbi honlapon érhető el:

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life.htm#call2014

 

Sáv bezárása