Ugrás a tartalomhoz
LIFE
Felhívás
Pályázat

Megjelent az új LIFE pályázati felhívás!

2013.03.04.
2013. március 28-án LIFE információs napot rendezünk, ahol a pályázati felhívásról, LIFE projektek tapasztalatairól, illetve a LIFE program jövőjéről kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

2013. február 19-én megjelent a 2013. évi LIFE+ pályázati felhívás, mely az alábbi honlapon érhető el:

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus2013/call/index.htm

 

A pályázatok benyújtási határideje 2013. június 25. Ezután a nemzeti hatóságok 2013. július 5-ig továbbítják a pályázatokat az Európai Bizottság részére.

2012-től a pályázatok létrehozása és benyújtása kizárólag az „eProposal” online alkalmazás segítségével történik. A június 25-i határidő után a pályázatokon már nem lehet módosítani. Emiatt egy korábbi határidő megállapítása szükséges a pályázatok nemzeti hatóságok általi előzetes véleményezése, valamint természetvédelmi pályázatok esetén a szakmai támogató nyilatkozat időben történő kiállítása érdekében.

 

Fentiek miatt, amennyiben 2013-ben tervezi LIFE+ pályázat benyújtását, (vagy pályázatban partnerként történő részvételt), és igény tart konzultációra, illetve támogatónyilatkozatra, a pályázatot az e-proposal rendszerből letöltve pdf formátumban 2013. május 22-ig a LIFE nemzeti kapcsolattartók részére megküldeni szíveskedjen az alábbi címekre: eva.sashalmi@vm.gov.hu; ir@nkek.hu

 

A május 22-i határidőre a pályázat magyar nyelvű verziója is elfogadott (elegendő a fordítást a június 25-i határidőre elvégezni), viszont kérjük, hogy a pályázati űrlapokat az előzetes véleményezéshez megfelelő részletességgel szíveskedjen kitölteni, különös tekintettel az akciók teljes körű leírására (C1 űrlapok). Ennek hiányában nem tud a Minisztérium szakmai támogatónyilatkozatot kiállítani.

 

Amennyiben 2013-ban LIFE+ pályázatot kíván benyújtani, kérjük, hogy erről a május 22-i határidőt megelőzően szíveskedjen a LIFE nemzeti kapcsolattartókat tájékoztatni az alábbi elérhetőségeken:

 

LIFE+ Természet és Bioperzitás, LIFE+ Információ és Kommunikáció természetvédelmi témában

Sashalmi Éva, Vidékfejlesztési Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztály

E-mail: eva.sashalmi@vm.gov.hu

Tel: 1-795-2413

 

LIFE+ Környezetvédelmi Politika és Irányítás, LIFE+ Információ és Kommunikáció környezetvédelmi témában

Erős Veronika, Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.

E-mail: ir@nkek.hu

Tel: 1-238-6617

 

A LIFE+ pályázati felhívás kapcsán a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. és a Vidékfejlesztési Minisztérium LIFE Információs napot tart

2013. március 28-án, melyről bővebb információ:

 

LIFE+ Információs nap meghívó

LIFE+ Információs nap program

 

További információ a LIFE+ programról itt.

 

 

Sáv bezárása