Ugrás a tartalomhoz

Megválasztottuk 2015 Ifjú Kócsagőrét

2015.10.12.
Mikus László lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Erdős Sarolta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel. Az „Ifjú Kócsagőr Program”, célja az Ygeneráció bevonása értékteremtő programokba, betekintés nyújtás a természetvédelembe.

2015-ben harmadszor is meghirdettük az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmaztuk a nyertes Kócsagőrt és mentorát.

Az országosan meghirdetett programban 26 fő egyetemista illetve főiskolás diák vett részt. Minden egyes jelöltnek egy-egy természetvédelmi őr volt a mentora, akiknek segítségével megismerhették a szakmát, a természetvédelem rejtelmeit, az adott nemzeti park természeti kincseit. A Kócsagőr-jelöltek egy kéthetes gyakorlatot tölthettek el a tíz hazai nemzeti park valamelyikében, majd ezt követően területi döntő keretében adtak számot gyakorlati és elméleti tudásukról.

 

A program zárórendezvényét és az országos döntőjét 2015. október 7-től 9-ig az idén 40 éves Kiskunsági Nemzeti Parkban rendeztük meg, ahol a Kócsagőr-jelöltek bemutatták akéthetes gyakorlaton végzett munkájukat, illetve számot adtak a természetvédelemről szerzett ismereteikről. Az öt tagú zsűri döntése alapján Mikus László teljesített a legjobban a gyakorlati és elméleti vizsgán, így ő nyerte az év Ifjú Kócsagőre címet.

 

A legjobb páros elismerése a Matula és Tutajos díj mellett az volt, hogy október 26-27-ig részt vehetnek a Europarc 2015 konferencián Regensburgban, majd hazafelé utazva eltölthetnek még 2 napot a cseh Sumava Nemzeti Parkban.

Sáv bezárása