Ugrás a tartalomhoz
Vadonleső
Szemléletformálás
Rendezvény

Múzeumok Éjszakáján a Vadonleső

2015.06.29.
Az idei Múzeumok Éjszakája rendezvényen – immár hagyományként – a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja is részt vett, a Természetmegőrzési Főosztály szervézésében.

A Természettudományi Múzeumban felállított, rendkívül népszerű standunkhoz látogató érdeklődők interaktív játékokon keresztül sajátíthatták el a kirándulások során is jól alkalmazható ismereteket, és fejtörőkön keresztül, játékos formában nyerhettek bepillantást a természetvédelem alapjaiba. Kicsik és nagyok tesztelhették tudásukat, ismerhették meg jobban a körülöttünk élő növényeket és állatokat, valamint azok élőhelyeit. Volt izgalmas lábnyom-keresés, a kicsiknek pedig kirakókkal, színezőkkel is kedveskedtünk. 

 

Felhívtuk a látogatók figyelmét arra, hogy a védett növények, állatok védelméért, megőrzéséért mindenki egyénileg is sokat tehet, például a Vadonleső program bárki számára könnyen elérhető adatgyűjtő tevékenységében való részvétellel.

 

Vincze Bálint csodás ürge-fotó kiállításával körülvéve remek lehetőség nyílt a Vadonleső Program által koordinált „2015 Év emlőse – az Ürge” programjának bemutatására. A mai rohanó világban sokan talán fel sem ismerik ezt a régen közismert, gyakori, de mára már nagyon megritkult, fokozott védelemre szoruló kis állatot. Reméljük, hogy sikerült ezen a rendezvényen is számos ember figyelmét ráirányítani.

 

A rendezvénynek nagy sikere volt, a Természettudományi Múzeum becsült látogatóinak száma 7000 fő volt ezen az éjszakán.

 

Sáv bezárása