Ugrás a tartalomhoz

Natura 2000 területekről - Akciófelhívás 2017.

2017.05.22.
A tavaszt záró, nyárnyitó zöld jeles ünnepek alkalmából az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szakmai támogatása mellett akciófelhívást tesz közzé Zöld Óvodák, Örökös Zöld Óvodák, Ökoiskolák és Örökös Ökoiskolák körében „Életjelek” címmel.

A felhíváshoz csatlakozhat minden, hatályos Zöld Óvoda, Örökös Zöld Óvoda, Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel rendelkező óvoda és iskola óvodás vagy iskolás csapata, pedagógusaik támogatásával, vezetésével.

Az „Életjelek” Akció időszaka: 2017. május 22. és június 10. közötti három hét.

A feltöltéshez szükséges belépési kódokat az intézmények e-mail címére juttatja el az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Kérjük, figyelje az e-maileket, kérdezzen rá intézményében az illetékeseknél!

A Natura 2000 napja megünneplésére, valamint a Bioperzitás Nemzetközi Napjához, a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez, a június 5-i Környezetvédelmi Világnaphoz és a június 9-i „Ki a tanteremből” naphoz is kapcsolódva, zöld óvodáknak, örökös zöld óvodáknak, ökoiskoláknak és örökös ökoiskoláknak meghirdetett Életjelek Akciófelhívás az EKE OFI honlapján olvasható: www.ofi.hu. Az Életjelek Akció lényege az intézmény környezetének Natura 2000 irányú felfedezése az interneten és a valóságban, valamint a terepen készül fotók feltöltése http://ofi.hu/kerdoiv/natura-2000-eletjelek-urlap június 10-ig, függetlenül attól, hogy az adott óvoda, iskola városias vagy vidéki környezetben van. A Zöld Óvodák és Ökoiskolák e-mailben kapják meg a feltöltéshez szükséges kódjukat.

A felhívás egyszerre kívánja segíteni a Natura 2000 fogalom megismerését, a terepi élménypedagógiát, és az IKT pedagógiai felhasználását. Terveink szerint a feltöltött fotókat – néhány nap késéssel – egy közös térképalkalmazásban nyilvánosságra hozzuk, így a zöld óvodák és az ökoiskolák is megnézhetik a számukra releváns társintézmények alkotásait is, és felmutathatják közös eredményeiket másoknak. A virtuális nyilvánosság a helyi relevancia mellett segíti a környezeti nevelés iránt elkötelezett óvodák és iskolák közötti kapcsolatok erősítését is.

Az Életjelek Akció magában hordozza az éves ismétlés lehetőségét. Ezen keresztül szolgálja egy-egy táj változásának közösségi-intézményi dokumentálását, valamint az évfolyamok, generációk közötti élő kapcsolat fejlődését. A 2016-os képek az oldal alján böngészhetőek: http://ofi.hu/hir/eletjelek-akcio-felhivas.

Sáv bezárása