Ugrás a tartalomhoz

Nemzeti parkok és natúrpaparkok ízei 2014. október 23-26. Országosan hét helyszínen várják a nemzeti parkok és a natúrparkok a helyi ízeket kedvelőket

2014.10.18.
Az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A hagyományos és a különleges ízek kedvelői sem maradnak éhen, a helyi termékek széles választékából válogathatnak, kóstolhatnak. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják.

Magyarország bővelkedik lenyűgöző szépségű, gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkező vidékekben. A természet és az ember által közösen formált tájaink, a helyi közösségek hétköznapi élete vagy ünnepnapjai kapcsán kialakult hagyományaink, a természetből vett anyagokra építő tárgyi kultúránk kiapadhatatlan forrást nyújtanak a felfedező hajlamú turisták számára.

A nemzeti parkok és a natúrparkok a helyi értékek melletti elkötelezettségének egyik kézzel fogható eredménye ez az ország több pontján egyszerre megvalósuló rendezvény. A közös programsorozathoz az Írottkő Natúrpark Natúrpark ízei – Orsolya napi vásár és gasztronómiai fesztivál nevű rendezvénye adta az indíttatást, hiszen Orsolya napjára minden íz összeérik, és ideje, hogy az őszi termés egésze pincékbe, kamrákba, hordókba kerüljön.Ezen a hétvégén az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A hagyományos és a különleges ízek kedvelői sem maradnak éhen, a helyi termék széles választékából válogathatnak, kóstolhatnak. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják, melyek védett területeken, garantáltan helyi, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készültek. A hétvége programját kézműves kirakodóvásárok, szakvezetéses túrák gazdagítják.
Nagy ízválasztékkal várják a szervezők a Vidékjáró program résztvevőit, akik az októberi hétvége mellett az ősz többi hétvégéjén is szívesen látott vendégek a nemzeti parkok és a natúrparkok területén.

 

Helyszín

Rendezvény

Időpont 2014.

Egyéb információ

Balaton-felvidéki Nemzeti Park , Tihany

Nyitott Balaton – Nemzeti Parkok Ízei

Október 25.

 

 

Cserhát Natúrpark, Terény, Hollókő

Nemzeti Parkok és Natúrparkok ízei

Október 24.

Október 25.

A rendezvényen a Bükki Nemzeti Park Ízei is bemutatkoznak

Gerecse Natúrpark, Tata

 

Öreg-Tavi Nagy Halászat

Október 24-26.

A rendezvényen a Duna-Ipoly Nemzeti Park Ízei is bemutatkoznak

Hét Patak Gyöngye Natúrpark, Alsómocsolád

 

Nemzeti Parkok és Natúrparkok ízei

Október 25.

A rendezvényen a Duna-Dráva Nemzeti Park Ízei is bemutatkoznak

Hortobágyi Nemzeti Park, Hortobágy

Darufesztivál

Október 24-26.

A rendezvényen a Szatmár-Beregi Natúrpark Ízei is bemutatkoznak

Írottkő Natúrpark, Kőszeg

 

Natúrpark ízei – Orsolya napi vásár

Október 24-25.

A rendezvényen a Fertő-Hansági Nemzeti Park Ízei is bemutatkoznak

Körösök Völgye Natúrpark, Békéscsaba

 

Csabai Kolbászfesztivál

Október 23-26.

A rendezvényen a Körös-Maros Nemzeti Park Ízei is bemutatkoznak


Az egyes helyszínek részletes programjai (pdf)

 

Szervezők:

Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály,

Magyar Natúrpark Szövetség

Csatalakozók:

Nemzeti Park Igazgatóságok és Natúrparkok

Információ: www.naturparkok.hu, www.magyarnemzetiparkok.hu, www.videkjaro.hu

 


 

Sáv bezárása