Ugrás a tartalomhoz

Pályázati felhívások a Nemzeti Parki Termék védjegy használati jogának megszerzésére

2013.04.29.
A Nemzeti Parki Termék védjegy használati jogának megszerzésére pályázhatnak a termelők az ország több nemzeti park igazgatósága által aktuálisan megjelentetett pályázati felhívások alapján.      

A Vidékfejlesztési Minisztérium a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, eladásra szánt termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeinek bővítése érdekében élt a Nemzeti Parki Termék védjegy létrehozásának kezdeményezésével. A védjegy bevezetésétől a környezettudatosság növelését, a térségi, természetvédelmi, vidékfejlesztési és gazdasági együttműködések erősítését várja a szaktárca, a védjegyrendszer működtetésében kulcsszerepet játszó nemzeti park igazgatóságokkal együtt.

 

A védjegy használatát szolgáltatók, termelők egyaránt elnyerhetik az igazgatóságok pályázati kiírásai alapján. Rendkívül fontos, hogy a védjeggyel kizárólag a védett természeti területeken, vagy Natura 2000 területeken megtermelt olyan termékek és szolgáltatások láthatók el, amelyek megfelelnek a további tanúsítványi feltételeknek.

 

A védjegyhasználatra vonatkozó aktuális pályázatokkal kapcsolatos közérdekű információk, pályázati anyagok az igazgatóságok honlapjain érhetőek el az érdeklődők számára. 

 

Nemzeti park igazgatóságok pályázati felhívásai:

 

 

 

  

    
 

 
  

   

    

  
 

     

    

 
     

  

  

   

    

Sáv bezárása