Ugrás a tartalomhoz

Szakmai konferencia a Szegedi Vadasparkban

2015.06.22.
Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár a Szegedi Vadasparkban tájékozódott a közelmúltban a szerb- magyar határon lefoglalt és elkobzott állatok tartási körülményeiről és megtekintette a Vadaspark természetvédelmi mentőtevékenységét.

A vadon élő veszélyeztetett állat- és növényfajok kereskedelmével kapcsolatos közös konferenciát szervezett a Szegedi Vadaspark, valamint a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya. A konferencián résztvevők bővíthették ismereteiket a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelméről, megismerhették a folyamatot, mely során a határátkelőhelyeken és zöldhatáron engedély nélkül szállított, valamint a – gyakran ember által előidézett okokból– sérült állatok bekerülnek az őket ellátó mentőközpontba.

 

  

A csempészett egyedek a szállítási körülmények miatt gyakran igen leromlott egészségi állapotban jutnak el a mentőközpontokba, ahol aztán gondos kezek kitartó munkája eredményeként többnyire visszanyerik egészségüket, ideális esetben visszaengedhetők eredeti élőhelyükre, vagy új otthonra találnak különböző állatkertekben – tájékoztatott Veprik Róbert igazgató.

 

Veprik Róbert igazgató

 

A természetvédelmi szakértők a Szegedi Vadasparkban tájékozódtak a mentett, elkobzott állatok tartási körülményeiről, valamint megtekintették a Vadaspark természetvédelmi mentőtevékenységét.

 

Sáv bezárása