Ugrás a tartalomhoz

Tájdíj kiállítás nyílt Gyenesdiáson

2009.04.27.
Április 15-én az Európai Táj Egyezményt, az Európa Tanács Táj Díját és a 2008. évi nemzeti szintű tájdíj pályázaton eredményesen szerepelt pályaműveket bemutató kiállítás nyílt Gyenesdiáson. A kiállítást a nemzeti szintű tájdíj pályázatot kiíró Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, továbbá az Önkormányzati Minisztérium vándortárlat jelleggel hozta létre.

A megnyitón Gál Lajos, Gyenesdiás Nagyközség polgármestere, Gálné Németh Ildikó, a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke, dr. Kiss Gábor a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezető-tanácsosa, az Európai Táj Egyezmény nemzeti kapcsolattartója, továbbá Deák Ildikó a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársa tartott megnyitó beszédet a megjelentek számára. A kiállítás május 15-ig tekinthető meg a Balaton-parti településen, az Általános és Művészeti Iskola (Kossuth Lajos utca 91.) aulájában.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata és a Forrásvíz Természetbarát Egyesület az általuk kidolgozott és működtetett, hazai viszonylatban példaértékűnek tekinthető \”Környezetvédelmi Együttműködési Modell\” bemutatásával szerepelt eredményesen a 2008. évi nemzeti szintű tájdíj pályázaton.

A kiállítást a nemzeti szintű tájdíj pályázatot kiíró Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, továbbá az Önkormányzati Minisztérium vándortárlat jelleggel hozta létre. A kiállítás a Budai Várban lévő Örökség Galéria után, Dombóváron volt megtekinthető, ezúttal a gyenesdiási és környékbeli érdeklődők számára igyekszik közvetíteni az igényes táji kultúra kialakításának szükségességét. A tárlat június és július folyamán ismét Budapesten lesz látható, június 4-én a Francia Intézetben, majd a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Galériájában (Fő utca 44-50.).

Sáv bezárása