Ugrás a tartalomhoz

Tárcastand a FeHoVa szakkiállításon

2008.03.27.
2008. március 27-30. HUNGEXPO Vásárváros, "A" pavilon, 108/L. stand Idén is külön standdal szerepel a zöldtárca a fegyverek, a horgászok és a vadászok szakkiállításán, hogy információkat nyújtson a természetvédelem aktuális kérdéseiről.

  A FeHoVa évente jelentkező, fegyver-horgászat-vadászat témájú szakkiállítás, mely 2008-ban – kiválva a Szabadidő kiállítási csokorból – önállóan kerül megrendezésre. A szervezők adatai szerint „2007-ben a Szabadidő kiállításra összesen 84.566 látogató érkezett, 68 százalékuk elsődlegesen a FeHoVa miatt!” (forrás: www.hungexpo.hu).

  A vadgazdálkodás-vadászat – mint természethasznosító tevékenység – számos helyen kapcsolódhat a természetvédelemhez. A legfontosabb kapcsolódási pont, együttműködési lehetőség az élőhelyek védelme.
  A minisztérium standja bemutatja a hazai természetvédelem rendszerét, a fajvédelmi programokat, a Natura 2000 területek természetvédelmét, a Washingtoni Egyezmény végrehajtását, és az egyre kritikusabbá váló sasmérgezés problémáját. Örökzöld téma a horgászok tömegeinek megnyerése a szemétmentes vízpartok fenntartásához.

Sáv bezárása