Ugrás a tartalomhoz

Tavaszi nagytakarítás a Gellért-hegyen és a Citadellán a Föld Napja alkalmából!

2009.04.20.
Szeretsz kirándulni, és fontosnak tartod a környezetvédelmet? Tarts velünk a Föld Napja alkalmából! Ha gyakran sétálsz, észreveszed, hogy a legszebb kirándulóhelyeket, és a legcsodálatosabb budapesti büszkeségeinket is elcsúfítják a szétdobált hulladékok, zacskók, üvegek, műanyag palackok. Ezért úgy gondoltuk, nekiállunk, és tavaszi nagytakarítást szervezünk a Citadellán 2009. április 26-án, vasárnap.

Klímaváltozás, üvegházhatás, globális felmelegedés. Csak néhány probléma azok közül, amik a Föld jövőjét veszélyeztetik. Szerencsére egyre többen vannak azok, akik felismerik, hogy tennünk kell valamit azért, hogy megóvhassuk bolygónkat még hosszú-hosszú időre.

Sokan azért nem tesznek semmit, mert úgy gondolják, hogy amit egy ember tesz, az globálisan nem sokat számít. Azonban ez nem teljesen igaz. Igaz ugyan, hogy a legnagyobb kárt az ipari vállalatok és gyárak okozzák, és azzal lehetne a legnagyobb változást elérni, ha ezek a gyárak lényegesen csökkentenék a környezetre káros anyagok kibocsátását.

Ennek ellenére egyénenként is tehetünk valamit azért, hogy ne rontsunk tovább a Föld állapotán. Ma már a legtöbb helyen elérhető közelségben megtalálhatóak a szelektív szemétgyűjtő konténerek. Ha külön gyűjtjük az üveget, a műanyagot, a fém dobozokat valamint a papírt, és ezeket elvisszük a legközelebbi szelektív szemétgyűjtőkhöz, máris sokat tettünk a környezetünkért. De ha az éppen használaton kívüli elektromos készülékeket nem hagyjuk készenléti üzemmódban, hanem teljesen kikapcsoljuk, azzal is óvjuk a bolygót, sőt még némi pénzt is spórolhatunk.

Manapság a környezetvédelem témája egyre több szervezetet érdekel, és különböző módokon tenni is próbálnak azért, hogy minél több ember figyelmét felhívják erre a problémára. Nem is olyan régen, A Föld órája nevű világméretű környezetvédelmi akció keretében borult sötétségbe számtalan nagyváros, egy óra hosszára, nem csak azért, hogy energiát spóroljanak, hanem azért is, hogy minél több embert vonjanak be a környezetvédelembe. Most pedig, ha nem is globális méretekben, de a Sense magazin csapata, és az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület (www.ujakropolisz.hu) is szeretne hozzájárulni a Föld védelméhez. 2009. április 26-án, vasárnap nagytakarítást tartunk a Citadellán, ahová szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne valamit tenni a környezetünkért.

 

Találkozó: 9 órakor Gellért püspök szobránál, a vízesés mellett. A program kb. 14 órakor fejeződik be.

 

Bővebb információ: www.sensemagazin.hu

Sáv bezárása