Ugrás a tartalomhoz

Természetvédő civil összefogás a magyar EU-elnökség sikerességéért

2011.01.19.
A "CEEweb a Biológiai Sokféleségért" természetvédő civil szervezeteket készít fel az európai uniós magyar elnökség természetvédelmi munkájának befolyásolására.

Az érdeklődőket havi rendszerességgel tájékoztatják:

  • a magyar elnökséggel kapcsolatos EU-s természetvédő folyamatokról;
  • a jelenlegi EU elnökségi trió (spanyol-belga-magyar) természetvédelmi tevékenységéről;
  • a spanyol és belga természetvédő civil partnerek munkájának eredményeiről.

 

  A CEEweb elsősorban olyan tevékenységekre szeretne összpontosítani, amelyek erősítik a civil társadalom közreműködését a magyar EU-elnökség munkájában. A szervezet célja, hogy minél több potenciális érdekeltet bevonjon a folyamatokba, rendezvényeken, elektronikus konzultációkon, valamint kommunikációs anyagok készítésén és terjesztésén keresztül.

 

  A CEEweb fontosnak tartja, hogy a műhelymunkák keretében született üzeneteket minél több fórumon képviselhesse. A műhelymunkák során civil javaslatok készülnek majd többek között az élőhelyvédelmi és madárvédelmi irányelv megvalósítása, a Natura 2000 hálózat finanszírozása és a zöld infrastruktúra kialakítása ügyében. Ezeken túl szeretnék előmozdítani az elnökségeket adó országok természetvédő civil szereplői közötti együttműködést is.

 

  További terveik között szerepel egy tájékoztató anyag elkészítése a magyar EU-elnökség feladatairól, és a civilek hozzájárulásáról, üzeneteiről.

 

Részletek a CEEweb honlapján olvashatók.

Sáv bezárása