Ugrás a tartalomhoz

Tízezren „barlangoltak” a nemzeti parkjainkban

2014.04.11.
Közös kampány keretében népszerűsítette hazánk látogatható barlangjait a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága és az érintett nemzetipark-igazgatóságok, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.

A márciusi tematikus hónap keretében a Bakonyban, a Balaton-felvidéken, a Budai-hegységben, a Mecsekben, a Bükkben és az Aggteleki-karszton zajlottak különleges programok. A turizmus számára megnyitott barlangokban jelentős kedvezmények és nem mindennapi barlangi programok várták az érdeklődőket; a speciális túrák mellett voltak például barlanglátogatással egybekötött felszíni barangolások, barlangokat bemutató vetítések és földalatti tanórák is. Emellett a kampány során zajló online játékon értékes ajándékokat, ingyenes barlanglátogatásokat is nyerhettek az érdeklődők.

 

 

A tematikus barlangi hónap során több mint tízezren fedezték fel felszín alatti természeti kincseinket – az előző év azonos időszakához képest ez 30 százalékkal több látogatót jelent. Népszerűek voltak a barlangokhoz kapcsolódó programok is; ezeken is több százan vettek részt.

 

A földalatti csodák világa az év többi részében is érdekes programokkal, izgalmas kalandtúrákkal várja a „barlangolni” vágyókat, hiszen ezek a föld alatti képződmények évszaktól függetlenül látogathatók. A turizmus számára megnyitott barlangjainkról részletes információk találhatók a magyarnemzetiparkok.hu/barlangturak weboldalon.
 

A megújult nemzeti parki honlapon az új programkereső segítségével nem csak a nemzeti parkok barlangtúráiról, hanem egy sor érdekes kirándulásról, kiállításról és egyéb programról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

További információ:

Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóiroda

sajto@vm.gov.hu

06 1 / 795 2137

Sáv bezárása