Ugrás a tartalomhoz

Turizmus számára megnyitott barlangok a nemzeti parki portálon

2012.11.29.
Újabb témakörrel bővült a nemzeti parkjaink ökoturisztikai kínálatát bemutató központi portál tartalma. A www.nemzetipark.gov.hu oldalon egy helyre összegyűjtve találják meg az érdeklődők a turizmus számára megnyitott barlangjainkkal kapcsolatos információkat a kényelmesen bejárható „nyakkendős” barlangok és a fizikai, lelki kitartást igénylő kalandturisztikai barlangok esetében egyaránt. Ezzel teljes körűvé vált a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai kínálatának internetes megjelenítése.

A tél közeledtével, valamint a folyamatosan csökkenő számú szabadtéri programok miatt egyre többen húzódnak vissza meleg otthonaikba egy bögre forró tea és egy jó könyv társaságában. Öt nemzeti parkunkban azonban a tél folyamán is lehetőség van a kinti fagyhoz mérten kellemes 11-13 fok hőmérsékletű barlangok meglátogatására, sőt a számos overallos kalandtúra valamelyikén még akár jól ki is lehet melegedni…
 

A portálon teljes és egységes szerkezetbe foglalt áttekintést kaphatnak a felhasználók a turizmus számára megnyitott barlangokról és ki-ki kiválaszthatja magának az érdeklődésének, kalandvágyának megfelelő úticélt.

 

A látogatható barlangok a turisztikai barlangok és a kalandturisztikai barlangok körére osztva szerepelnek a portálon nemzeti park igazgatóságok szerint és név szerint csoportosítva.


 

Mindegyik barlanghoz egy rövid ismertető tartozik. A látogatással kapcsolatos további részletek az adott barlang oldaláról közvetlenül elérhetők a nemzeti park igazgatóság, vagy az annak megbízásából a túrávezetést végző szervezet honlapján.

 

 

A barlangok oldalain a felhasználók információt találnak a barlang szűkebb-tágabb környezetében található, a nemzeti park igazgatóságok által fenntartott ökoturisztikai létesítményekről (tanösvények, bemutatóhelyek, látogatóközpontok) és szálláslehetőségekről is.

 

Kellemes böngészést és élménydús barlangtúrákat kívánunk!

Sáv bezárása