Ugrás a tartalomhoz

Új, örökségvédelmi képzés a Miskolci Egyetemen

2010.02.08.
"Régészeti kulturális örökség, védelem és hasznosítás" címmel új szakirányú továbbképzés indul a Miskolci Egyetemen. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által is támogatott képzés – a már munkahellyel rendelkező hallgatókra is tekintettel – levelező munkarendben működik majd.
A képzés célja:
 
A nemzetipark-igazgatóságok természetvédelmi őrszolgálata tagjai részére a régészeti kulturális örökség-védelemmel és hasznosítással összefüggő feladatok ellátásához képzettség megszerzése. Ugyanilyen munkaköri feladatok ellátására az erdészeti, vízügyi, bányászati, környezetvédelmi, turisztikai, területfejlesztési stb., továbbá önkormányzati hivataloknál, intézményeknél, civil szervezeteknél olyan alkalmazottak szakirányú továbbképzése, akik a régészeti örökséggel kapcsolatos tevékenységet végeznek.

 

  Úgyszintén teljesíthetik a szakirányú továbbképzést mindazok az érdeklődők, akik munkakörüktől függetlenül kívánnak szakképzettséget szerezni a régészeti kulturális örökség tárgyában. Azoknak a jelentkezőknek, akik nem a nemzeti parkok természetvédelmi őrszolgálatának tagjai, a képzés az egyik terepgyakorlat helyett lehetőséget biztosít azonos kredit értékben (összesen 8 kredit) szabadon választható tantárgyak választására.

 

  A tanulmányok során kiemelt hangsúlyt helyezünk a régészeti lelőhelyek, jelenségek és leletek szakszerű azonosítására, azok komplex módú megközelítésére, a régészet társtudományi összefüggésében.

 

  A jelentkezés előfelvétele bármely képzési területen alapképzésben, illetve korábbi főiskolai, egyetemi képzésben szerzett oklevél. A kurzus elvégzésével a hallgatók „Régészeti kulturális örökségvédelmi és hasznosítási szaktanácsadó” szakképzettséget szereznek.

 

Kapcsolattartó/szakfelelős:
 
Dr. Ringer Árpád. egyetemi docens, cím: 3515 Miskolc, Miskolci Egyetem BTK Történettudományi Intézet, tel/(46) 565-111/21-60, email: bolkissi@uni-miskolc.hu; web: http://bolcsesz.uni-miskolc.hu.

 

Jelentkezési határidő: 2010. február 19.

 

Jelentkezés módja: az egyetem honlapjának „űrlapok” rovatából letölthető jelentkezési lapon.

 

Jelentkezés díja: 3000 Ft, melyet a sikeres felvételi döntést követően kell befizetni.

 

Csatolandó dokumentumok: jelentkezési lap, diploma másolat.

 

Képzés kezdete: 2010. március
Az előadások és terepgyakorlatok minden esetben pénteken és szombaton zajlanak. A négy féléves oktatás költségtérítéses, ennek díja szemeszterenként 150 000 Ft.

 
 

Forrás: Magyar Régész Szövetség honlapja

Sáv bezárása