Ugrás a tartalomhoz

Újra nyílik a Zöld Forrás, 85 millió forintra lehet pályázni

2012.06.04.
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012-ben is meghirdeti a Zöld Forrás pályázatot: összesen 85 millió forintot kaphatnak a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek. A pályázatokat május 31-étől június 30-ig, kizárólag postai úton lehet beadni. Egy jelentkező legalább 300 ezer, legfeljebb 2 millió forintot igényelhet.

A civil szervezeteknek kiemelkedő szerepük van abban, hogy teljesüljenek a Nemzeti Környezetvédelmi Program célkitűzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. Támogatást azok a környezet- vagy természetvédelmi célú közhasznú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) kaphatnak, amelyekről a tavalyi évről közhasznúsági jelentést fogadtak el. A pályázati kiírást a minisztérium a zöld szervezetek képviselőinek közreműködésével készítette el, így az még rövidebb és egyszerűbb, mint az elmúlt években.

 

 

A tárca célja a Kárpát-medence jó környezeti állapotának megóvása, a létünket biztosító természeti erőforrások megőrzése. A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly összesen 116 millió forinttal segítette 107 civil szervezet munkáját.

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

A pályázati kiírás, illetve az adatlap letölthető innen:

http://www.kormany.hu/download/5/72/90000/ZF2012Palyazati_Felhivas.pdf

http://www.kormany.hu/download/4/72/90000/ZF2012Adatlap_palyazorovidneve.xls

Sáv bezárása