Ugrás a tartalomhoz

V4 Környezetvédelmi Miniszterek találkozója

2016.10.04.
Klímaváltozással és a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos közös nyilatkozatot írtak alá a Visegrádi Csoport környezetvédelmi miniszterei Tucznoban

A V4-ek, kiegészülve Románia, Bulgária és Ukrajna környezetpolitikáért felelős vezetőivel kétnapos tanácskozáson egyeztették álláspontjaikat a klímaváltozás és a biológiai sokféleség aktuális kérdéseiről. Az ülésen szó volt a Natura 2000 területek kezelésével kapcsolatos aktuális ügyekről, az ökoszisztéma szolgáltatások értékelésről, azon belül kiemelten a beporzó fajok – méhek, lepkék – kiemelt védelmének lehetőségeiről.

 

A találkozón Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a biológiai sokféleség védelmével kapcsolatos célkitűzéseinket csak akkor érhetjük el, ha azokat más ágazatokba, például a mezőgazdaságba, a vízügybe és a területfejlesztésbe tudjuk integrálni.

 

A találkozó végén a politikusok közös nyilatkozatot írtak alá, melyben kiemelték, hogy a természetvédelmi szempontok a gazdasági és társadalmi fejlesztések fontos részeivé kell, hogy váljanak, valamint szorosabbra kell fűzni az együttműködést ezen a területen is a V4 országai között.

Sáv bezárása