Ugrás a tartalomhoz
Az Év Emlőse
Vadonleső
Szemléletformálás
Felhívás

Vajon mi lesz idén az „év emlőse”?

2015.01.08.
A Vadonleső program felelőseiként, számos szakmai szervezettel egyeztetve, minden évben kiválasztjuk az "év emlősét". A tavaly indított kezdeményezés célja, hogy egy éven keresztül a kiválasztott emlősfajra irányítsuk a figyelmet, elősegítve annak megismerését egyúttal felhívjuk a figyelmet a faj természetvédelmi helyzetére, problémáira.

A tudományos ismeretterjesztés mellett számos eseménnyel: programokkal, játékokkal és aktív természetvédelmi munkára buzdítással próbáljuk elérni a fajmegőrzési célok megvalósulását.

2014-ben az „év emlőse” a keleti sün volt, melyhez az év során számos sajtó megjelenés, előadás, rajz- és képregényíró pályázat és ünnepélyes gálaműsor kapcsolódott, melyekről korábbi híradásainkban már beszámoltunk.

 

2015-re is kiválasztottuk már az „év emlősét”, azonban erről a fátylat még nem lebbenthetjük fel! Erre még január 19-ig várni kell, amikor hivatalosan is bejelentjük a kiválasztott emlős „kilétét”.

Annak érdekében, hogy az igazán érdeklődő és kíváncsi Vadonlesők ne maradjanak addig sem hír nélkül, a Vadonleső Facebook oldalán egy játékos kalandra invitálunk minden érdeklődőt.

 

A következő napokban – egészen január 19-ig, – újabb és újabb apró részlet-információt osztunk meg a kiválasztott emlősfajról! Az idő előrehaladtával tehát, egyre jobban szűkül a kör a kiválasztott emlős körül, egyre könnyebb lesz megtippelni, vajon melyik állatra is gondolunk. Mindenkinek, aki játszani szeretne, lehetősége lesz egy tippet közvetlenül a honlapon megadott címre elküldeni. A megfejtéseket január 19-e előtt bármikor be lehet küldeni, azonban jól fontoljuk meg, hogy mikor! Minél később nyilatkozunk, annál több információ áll rendelkezésünkre és annál biztosabb lehet a tippünk, viszont a legkorábban helyes megfejtést beküldő játékosé a dicsőség! Ne feledjük, minden játékos esetében csak egyetlen tipp (több beküldés esetén az első) számít!

Az „év emlősének” hivatalos bejelentéséig a tippeket titokban tartjuk, nem értékeljük (azaz a helyes választ beküldők is csak akkor tudják majd meg, hogy jó tippet adtak-e le, ha véget ért a játék). A leggyorsabb, jó megfejtést beküldőt, valamint a legügyesebb játékosokat apró ajándékokkal jutalmazzuk!

 

„ÉV EMLŐSE” JÁTÉK

 

 

Mindenkinek sikeres találgatást, jó játékot és nem utolsó sorban lelkes Vadonlesést kívánunk!

Sáv bezárása