Ugrás a tartalomhoz

Zöldinfrastruktúra - már Magyarországon is

2018.04.18.
A természetvédelem országos programjának köszönhetően Magyarországon is elindult a zöldinfrastruktúra-hálózat megalapozása. A programelem fejlesztéseként általános cél – a zöldinfrastruktúra-hálózat funkcionális rendszerként történő működtetése mellett – az ökoszisztémák hálózataira épülve az ember és az élővilág jóllétének, azok egyensúlyban működő kölcsönhatásának elérése.

A jelenleg is zajló megvalósítás egyik legfőbb feladata – a többi programelem eredményeinek integrálásával – érvényt szerezni a bioperzitás megőrzésének a területi és települési tervezési, valamint tájrehabilitációs folyamatokban.

 

Előbbiekhez kapcsolódva mutatta be előadásában Pádárné dr. Török Éva, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője a programelem felépítését, módszertani előkészítési szakaszát, és tervezett eredményeit a múlt heti (2018.04.13.) Green City konferencián. A Construma szervezésében lezajlott előadássorozat fókuszát az alakuló zöld városok zöldinfrastruktúra fejlesztéseinek helyi jellegzetességei adták, ahol az országos program egy másik eleme, az ökoszisztéma-szolgáltatások térképezése és fejlesztése is bemutatkozott.

 

A zöldinfrastruktúra projektelemmel kapcsolatos további információk a program saját oldalán találhatóak.

Zöldinfrastruktúra

Sáv bezárása