Ugrás a tartalomhoz
Bioszféra-rezervátum
Ökoturizmus
Nemzetközi együttműködés
Rendezvény

Rendezvények, túrák a Bioszféra-rezervátumok nemzetközi napja alkalmából

2023.10.31.

Az UNESCO egy 2021. évben hozott döntése szerint november 3. lett a Bioszféra-rezervátumok nemzetközi napja. E nap megünneplésére a bioszféra-rezervátumokat kezelő nemzeti park igazgatóságok az alábbi eseményeket szervezték a természet iránt érdeklődők számára:

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság „Fórum a Pilisi Bioszféráért” elnevezéssel közösségi napot tart a Pilisi Bioszféra-rezervátum iránt érdeklődőknek 2023. november 3-án, melynek részletes programja a weboldalon található. 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Haragistya és környékén szervez hosszabb túrát 2023. november 4-én.
Részletekért tekintse meg a nemzeti park igazgatóság weboldalát.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Mura-mentén, azok ártéri erdeiben szervez kirándulást 2023. november 4-én.
Részletek a nemzeti park igazgatóság weboldalán.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Boki-Duna holtágánál tart túrát 2023. november 4-én, melynek célja a környéken fészkelő lúdfajok megfigyelése.
További részletek az igazgatóság weboldalán.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a Hortobágy-halastó környékén szervez gyalogtúrát 2023. november 4-én, ahol a remélhetőleg vadludak, esetleg a Szibéria északnyugati részén fészkelő fokozottan védett vörösnyakú ludak megfigyelésére is lehetőség lesz.
Részletek az igazgatóság weboldalán.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság két eseménnyel készül. November 4-én az áttelelő vadlibák csapatait tekinthetik meg az érdeklődők, november 5-én pedig szervezett túrát tart a KNPI a Kolon-tónál, bejárva a Bikatorok tanösvényt.
Részletek az igazgatóság weboldalán

Kérem, hogy figyelmesen olvassák el a túrák részleteit a nemzeti park igazgatóságok weboldalain, mivel a részvétel egyes túrákon regisztrációhoz kötött.

A hazai bioszféra-rezervátumokról további információkat talál az oldalunkon.

Sáv bezárása