Ugrás a tartalomhoz
Környezeti nevelés
Szemléletformálás
Átadás
Rendezvény

Természetiskola minősítések átadása a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 megnyitóján, Balatonfüreden

2022.06.03.

A nemzeti park igazgatóságok környezeti nevelési tevékenységének szakmai színvonala mindig példaértékű volt. Az egységes kínálatra vonatkozó igényekre és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva, az aktuális kérdéseket és kihívásokat felvállaló új minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé.

Az új minősítési rendszer a TERMÉSZETISKOLA nevet viseli, hangsúlyosabban utalva a nemzeti park igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára.

A nemzeti parki környezeti nevelési programszolgáltatás minőségbiztosítási rendszerében a minősítési kategóriák meghatározásánál figyelembe vettük az évtizedes tapasztalatokból levonható tendenciákat, valamint az iskolák, pedagógusok részéről jelentkező igényeket. A többszintű kategóriarendszer több elérhetőséget biztosít a térségben élők számára, valamint lehetőséget nyújt a helyi szálláshely-szolgáltatókkal való szorosabb együttműködésre.

A Természetiskola minősítés kategóriái a következők:

  • TERMÉSZETISKOLA – BÁZISHELY
  • TERMÉSZETISKOLA – OKTATÓHELY
  • TERMÉSZETISKOLAI MOBILPROGRAM

A 2022. májusában lezárult minősítési folyamat eredményeképpen a nemzeti park igazgatóságok összesen 11 minősített természetiskolai bázishellyel, 14 oktatóhellyel és 7 mobilprogrammal várják az iskolásokat.

A minősítéssel kapcsolatos további információk, valamint a minősített létesítmények listája és az elérhetőségeik itt találhatók.

Sáv bezárása