magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Helyettes Államtitkárság » Természetvédelmi szakmai bizottságok » Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság
Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság
 
A Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság az agrárminiszter és az emberi erőforrások minisztere mellett, a géntechnológiai tevékenységről szóló 1998. évi XXVII. törvényben foglaltak alapján működő, a géntechnológiai hatósági feladatokat segítő, véleményező bizottság, melynek feladata a mezőgazdasági, a környezetvédelmi, az élelmiszeripari és egyéb ipari, valamint egészségügyi célú géntechnológiai tevékenységek engedélyezésében való közreműködés.
Az engedélykérelmeket a hatóság a Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság számára véleményezés céljából megküldi. A hatóság a Bizottság véleményétől eltérhet abban az esetben, ha megfelelő szakmai indokok alapján a géntechnológiai tevékenység iránti engedélykérelem elutasítását tartja szükségesnek.
 
A Bizottság az érintett szakminisztériumok, a Magyar Tudományos Akadémia, valamint az érintett civil szervezetek által delegált szakértőkből áll.
 
A Bizottság működésének jogszabályi háttere:
 
 
 
   
 
2018. 07. 18. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design