magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Helyettes Államtitkárság » Természetvédelmi szakmai bizottságok » Növényi Génbank Tanács
Növényi Génbank Tanács
 
Növényi Génbank Tanács – A 1376/2013. (VI. 27.) Kormány határozatban foglaltak alapján működő, a génbankokban alkalmazott módszerek egységesítése, a megőrzendő genetikai anyagok körének kijelölése és a gyűjteményekkel kapcsolatos szakmai kérdések egyeztetése céljából létrehozott konzultatív, véleményező, javaslattevő testület.
 
A tanács 12 tagját, elnökét és titkárát az agrárminiszter nevezi ki. A Tanács keretein belül szakági munkabizottságok működnek a szántóföldi növények, zöldségfélék, gyógy-, fűszer- és illóolajos növények, gyümölcstermő növények, szőlő, dísznövények, erdészeti növények és a mikroorganizmusok szakterületei képviselőinek közreműködésével.
A tanács szakági munkabizottságai végzik – többek között – az állami génmegőrzési feladatok benyújtott pályázatainak előzetes szakmai értékelését és javaslatot tesznek a génmegőrzési tevékenység során alkalmazandó módszerekre, a hazai genetikai gyűjtemények fejlesztésére, hasznosításának elősegítésére.
 
 
   
 
2018. 07. 18. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design