magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Önkormányzatok » Bevezető
Bevezető
 
Tisztelt Érdeklődők!
 
  A következő oldalakon a helyi jelentőségű védett természeti területekkel kapcsolatos olyan témakörökről találhatnak információkat, melyek a jegyzők, illetve az önkormányzatok természetvédelmi vonatkozású napi feladatellátását könnyíthetik meg.
 
  Az alábbiakban részletes információkat találhatnak a védetté nyilvánítási eljárás folyamatáról, a jegyző, mint természetvédelmi hatóság egyes hatósági és szakhatósági feladatairól, a települési és megyei önkormányzatok helyi védettségű területekkel kapcsolatos jogszabályban előírt tennivalóiról. A fentiek mellett az önkormányzatok számára nyitva álló természetvédelmi témájú pályázati lehetőségekről is találhatnak információkat, csakúgy, mint a fás szárú növények védelmével kapcsolatos legfontosabb szabályokról, vagy a településrendezés során figyelembe veendő természetvédelmi szempontokról. Letölthető továbbá egy ún. "minta-rendelet" is, amely – az érintett önkormányzat egyedi igényeihez igazítottan – segítséget nyújthat új területek védetté nyilvánításához.
 
  A nyilvántartásunkban szereplő helyi jelentőségű védett természeti területek adatait megyénként bontásban itt találhatják.
 
  Az egyes témakörök leírásának – jogszabályi változások miatt szükséges – folyamatos frissítésére és a fentiek mellett egyéb, az önkormányzatok és a jegyzők természetvédelmi szempontú feladatellátását elősegítő témakörökkel kapcsolatos információk megjelenítésére törekszünk.
 
  A tematikus oldalakkal kapcsolatos esetleges észrevételeiket, javaslataikat, kérdéseiket a helyivedett@am.gov.hu e-mail címen várjuk.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2020. 09. 29. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design