magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

» Önkormányzatok » Helyi jelentőségű védett természeti területek táblával történő megjelölése
Helyi jelentőségű védett természeti területek táblával történő megjelölése
 
  A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény (Tvt.) 26. § (1) bekezdése alapján a helyi jelentőségű védett természeti területet a természetvédelmi hatóságnak (jegyző) olyan táblával kell megjelölnie, amellyel felhívja a figyelmet a védettség tényére, valamint az ebből fakadó főbb korlátozó rendelkezésekre. A korlátozó rendelkezésekre történő figyelemfelhívásban a védetté nyilvánító önkormányzati rendeletben foglalt, a terület védelmével kapcsolatos főbb előírásokra, illetőleg a Tvt-ben foglalt általános védelmi előírásokra javasolt utalni.
 
  A települési önkormányzat rendeletével helyi jelentőségű védett természeti területet (ezen belül: természetvédelmi területet és természeti emléket) jogosult védetté nyilvánítani. Mindkét területtípus megjelölhető a 20363 számú Magyar Szabványban megállapított kritériumoknak megfelelő „Természetvédelmi Terület”, illetve „Természeti Emlék” táblákkal is.
 
  A szabvány megrendelhető a Magyar Szabványügyi Testületnél, illetve a táblákkal, azok kihelyezésével és gyártásával kapcsolatos további információkért fordulhatnak a Agrárminisztériumhoz a helyivedett@am.gov.hu címen is.
   
 
2020. 04. 14. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design