Ugrás a tartalomhoz

tajmuhely2014

 
 
Műhely 1
 
A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvényben meghatározott tájvédelmi feladatok, szabályozási igények, szabályozási hiányosságok, a tájvédelem szabályozásának nemzetközi gyakorlata
 
 
 
Előadások:
 
 
Csőszi Mónika (Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály): A tájvédelem aktuális szabályozási környezete a jogalkotó szemével (pdf)
 
 
Pádárné Török Éva (BCE Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék): A tájvédelem szabályozásának nemzetközi gyakorlata – Németország (pdf)
 
Holndonner Péter (környezetstratégiai referens, Nemzeti Környezetügyi Intézet): Tájvédelem – Nemzetközi kitekintés, jó gyakorlatok (pdf)
 
 
 
Műhely 2
 
Tájvédelem a települési és területi tervezésben
 
 
 
Előadások:
 
 
Csőszi Mónika (Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály): Tájvédelem a területi és települési tervezésben. A jogalkotási felhatalmazás keretei (pdf)
 
Schuchmann Péter (területrendezési vezető tervező, a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozatának elnöke): Tájvédelem a települési és területi tervezésben (pdf)

Hamar József (Lechner Lajos Tudásközpont): Tájvédelem a települési tervezésben (pdf)
 
 
 
 
Műhely 3

A tájvédelmi szakkérdés vizsgálata a hatósági eljárásokban
 
 

Előadások:
 
 
Csőszi Mónika, Kincses Krisztina (Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály):
Kardos Mária (Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság): A tájvédelmi szakhatósági közreműködés 166/1999. (XI.19.) Korm.rendelet szerinti korábbi gyakorlata (pdf)

Kellner Szilárd (Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség, Szakértői Főosztály): 
A tájvédelmi szakkérdés vizsgálatának jelenlegi jogi és szakmai lehetőségei (különös tekintettel a termőföld, valamint az erdő igénybevételére vonatkozó eljárásokra) (pdf)

Oláh Ibolya (Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség): Hogyan támogatja a tájvédelmi kormányrendelet a vízjogi és bányászati eljárásokban a tájvédelmi szakkérdés vizsgálatát (pdf)

Ajtay Szilárd (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium): Tájvédelmi lehetőségek a közlekedésfejlesztésben (pdf)

Marsalné Kovács Judit (Pest Megyei Kormányhivatal, Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal Állami Főépítészi Iroda): Tájvédelmi lehetőségek az építéshatósági, területrendezési hatósági és kötelezési eljárásokban (pdf)

Selyem Anikó (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság): Hogyan támogathatja a tájvédelmi kormányrendelet az építésügyi és telekalakítási eljárásban a tájvédelmi szakkérdés vizsgálatát (pdf)

Krizsán András (Modum Építésziroda Kft.): A Balaton-felvidéki építészeti útmutató (pdf)
 
 
 
Műhely 4
 
Egyedi tájértékekkel kapcsolatos szabályozási és kezelési kérdések
 

Előadások:
 
Dósa Henrietta (Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály): Az egyedi tájértékek jogi szabályozásának jelenlegi helyzete (pdf)
 
 
Murányi Norbert (vidékfejlesztési menedzser, Dél-Borsodi LEADER Egyesület): Települési értéktárak Dél-Borsodban
(pdf)
 
Baracsi Endre (megyei referens MNVH, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye): Szabolcs–Szatmár–Bereg megye értéktára (pdf)
 
 
Műhely 5

Tájjelleg-védelem, a tájkarakter alapú tájosztályozási rendszer,
tájkarakter alapú véleményezési és hatósági munka
 
Előadások:

Dr. Kiss Gábor (Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály): A tájkarakter-védelem a hazai természetvédelmi szabályozás és az Európai Táj Egyezmény végrehajtása keretében (pdf)

Prof. dr. Konkoly-Gyuró Éva (Nyugat-magyarországi Egyetem): A tájkarakter alapú tájosztályozás nemzetközi gyakorlata (pdf)

Dr. Kabai Róbert (Budapesti Corvinus Egyetem): A tájkarakter-védelem érvényesítésének tervezési és szabályozási lehetőségei és skóciai gyakorlata (pdf)

Dr. Kollányi László (Budapesti Corvinus Egyetem): A tájkarakter alapú tájosztályozás térinformatikai alapjai (pdf)

Dóka Richárd (tájvédelmi referens, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság): Kísérlet táji szinten viszonylag egységes karakterű területek elhatárolására a Duna-Tisza közén (pdf)
Mitnyan Zoltán (üzletfejlesztési tanácsadó, Polydesign Kft.): A tájvédelmi feladatok támogatása távérzékelési módszerekkel (pdf)

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Sáv bezárása