magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

A KvVM a nemzetközi terepmotor-fesztiválon
 

A tárca Természet- és Környezetmegőrzési Szakállamtitkárságának munkatársai is részt vettek az elsősorban terepi használatra alkalmas motorokat gyártó osztrák székhelyű KTM által szeptember 7-9. között rendezett nemzetközi fesztiválon a Hungaroringen.

   
 

  A KvVM munkatársai tájékoztatást nyújtottak az érdeklődőknek a védett természeti területeket érintő - illegális - terepmotorozással kapcsolatos jogszabályi környezetről, illetve az ilyen tevékenységhez kapcsolódó lehetséges szankciókról. Emellett bemutatták az interneten keresztül mindenki számára hozzáférhető Természetvédelmi Információs Rendszer térképi részét, melynek segítségével a motorosok, quad-osok is úgy tervezhetik meg on- és offroad túráikat, hogy azok ne érintsék a védett természeti területeket. Emellett a nemzeti park igazgatóságok munkatársai által kialakított, a természetvédelmi szempontból értékes területeket nem érintő terepi túraútvonalak leírásával is megismerkedhettek az érdeklődők.

 

   
 
2007.09.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design