magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

„… ahol a tündérek lába tapossa a homokot...” /Mikszáth Kálmán/
 
A kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Tarnaszentmiklósi Tagiskola iskolavezetése ebben a tanévben is meghirdette 4. osztályos tanulók részére a Vásárhelyi Pál Megyei Természetismereti Versenyt. A versenyfelhívásra több mint 30 csapat jelentkezett, amelynek döntőjére 2011. március 25-én került sor a KÖTI-KÖVIZIG KISKÖREI SZAKASZMÉRNÖKSÉG épületének panoráma termében.
 
   
 
A verseny fővédnöke dr Illés Zoltán Környezetügyért Felelős Államtitkár úr megbízásából Bakó Botond főtanácsos úr, a Természetmegőrzési Főosztály munkatársa volt. De zsűritagként megtisztelte a versenyt Dr. Zay Andrea Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgató asszonya, Lovas Attila igazgató úr, a KÖTI-KÖVIZIG vezetője, valamint Berényi József igazgató úr, a Kiskörei Vízerőmű vezetője is.
 
  
A háromfordulós verseny témája elsősorban a Tisza folyó és a Tisza-tó élővilága, természeti értékei, valamint Vásárhelyi Pál élete és munkássága volt. A folyó eredetmondájától a Tiszáról szóló népdalok, dalok gyűjtésén és előadásán keresztül azonban még számos feladat teljesítése is a versenyzők felkészültségét és lelkesedét mutatta.
 
A verseny sikeresen és nagyon jó hangulatban zajlott, igazán nehéz helyzetben volt a szakmai zsűri, mikor a jók közül a legjobbakat kellett megneveznie.
 
A verseny végén Magyar Csilla Kisköre város polgármestere köszönte meg a versenyzőknek a felkészülést, valamint a szervezőknek a színvonalas rendezvényt, amellyel tovább öregbítették Kisköre hírnevét, hagyománytisztelő kultúráját.
 
   
 
2011.04.06.
Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design