magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Átadták „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjakat
 

Első alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai élménye” kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére október 4-én került sor a budapesti Larus Rendezvényközpontban. Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett közös pályázaton négy kategóriában hirdettek nyertest a kiírók. A díjakat dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár és dr. Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese adta át.

   
 

A korábbi évek "Az év ökoturisztikai létesítménye" pályázatot felváltó felhívás célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények és működtetőik, illetve az ökoturisztikai programok szervezői számára lehetőséget adjon kínálatuk élményalapú megmérettetésére, így a pályázat elsődlegesen a turisták által a természetben átélhető élményre fókuszált. A cím elnyerésére többek között erdőgazdaságok, natúrparkok, nemzeti park igazgatóságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások pályázhattak, több kategóriában.

A felhívásra 21 szervezet 33 pályázatot nyújtott be. A beérkezett pályamunkákat az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség delegáltjaiból álló szakmai munkacsoport bírálta el. Az előzetes értékelés során a bírálóbizottság vizsgálta, hogy a pályázó létesítmények és programok mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, valamint a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 horizontális célrendszerének, és a Nemzeti Tájstratégia szellemiségének. A második fordulóba jutott pályázatok élményközpontúságát helyszínbejárás során értékelték.

 

Az ÉV ÖKOTURISZTIKAI ÉLMÉNYE 2018 pályázat nyertesei:

 

Az év „együtt-élő” ökoturisztikai élménye - „Élmény a helyiekkel”: Írottkő Natúrparkért Egyesület és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság: Miénk itt a rét! rendezvénye

 

Az év „családbarát” ökoturisztikai élménye - „Élmény a családnak”: Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.: Budakeszi Vadaspark

 

Az év „hozzáférhető” ökoturisztikai élménye - „Élmény korlátok nélkül”: Szombathelyi Erdészeti Zrt. Jeli rododendronvirágzás

 

Az év „digitális” ökoturisztikai élménye - „Digitális öko-élmény”: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság: Tettyei Mésztufa-barlang

A címet elnyert létesítményeket az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik. A kategóriák győztesei korlátlan ideig használhatják „AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI ÉLMÉNYE 2018” címet.

Az AM Sajtóiroda által kiadott sajtóközlemény felhasználásával

 

   
 
2018.10.04.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design