magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Filmsorozat népszerűsíti a természetvédelmi őrök munkáját
 
A természetvédelmi őrök áldozatos munkájának szélesebb körű megismerésére jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolc részes filmsorozat - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a filmsorozatot bemutató rendezvényen kedden, Budapesten.
   
 
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott eseményen Rácz András arról beszélt, hogy a nemzeti parki igazgatóságok 1,6 milliárd forintból fejlesztik ebben az uniós költségvetési ciklusban a természetvédelmi őrszolgálat hatékonyságát. A környezetügyért felelős államtitkár tájékoztatása szerint összesen 250 természetvédelmi őr dolgozik az igazgatóságok szervezetében, akik kiemelt feladata 849 000 hektár védett természeti terület, 2 millió hektár Natura 2000 terület, valamint a védett növény és állatfajok, illetve 38 000 nyilvántartott régészeti lelőhely megóvása.
Hozzátette: egy természetvédelmi őr átlagosan több mint 8000 hektáron végzi a tevékenységét. Hangsúlyozta: a munkatársak évente több mint ezer esetben látnak el közös szolgálatot a rendészeti szervekkel. A szolgálatellátások elemzése pedig azt mutatja, hogy nagyszámú természetet veszélyeztető vagy károsító cselekmény hiúsul meg a természetvédelmi őrök jelenléte miatt. Rácz András fontosnak nevezte, hogy a természetvédelmi őrök áldozatos munkáját a szélesebb nyilvánosság is megismerhesse, amire jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolc részes filmsorozat.
 
Az alkotás elkészítésével a Filmdzsungel Stúdió mindent megtett azért, hogy kameráikkal, a film erejével segítsék bemutatni a természetvédelmi őrök, áldozatos, elkötelezett munkáját, melynek célja a veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvása és bemutatása – emelte ki a környezetügyért felelős államtitkár. A rendezvényen ismertették azt is, hogy az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivált idén május 24-26. között rendezik meg Gödöllőn. A több napos esemény természet- és környezetvédelmi programmá nőtte ki magát, amelynek fókuszában az ember és a természet közti kapcsolat áll.
 

A filmsorozat valamennyi epizódja megtekinthető az alábbi honlapon:

https://filmdzsungel.tv/akcioban_a_termeszet_orzoi/

 

(AM Sajtóiroda)

 
   
 
2019.05.07.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design