magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Életre kel az élettelen természet!
 
Geotóp-napok 2019 - egy növekvő népszerűségű program a nemzeti parkok kínálatában.
   
 
A szokásos nagy érdeklődésre való tekintettel idén is két hétvégére, október 5-re és 12-re osztotta el az immár hagyományos Geotóp-napi rendezvényeit az AM Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztálya, a vele együttműködő Nemzeti Parki Igazgatóságok, szakmai és társadalmi szervezetek. A helyszínek számát tekintve már most elmondhatjuk, hogy minden idők legsikeresebb hazai Geotóp-napi programjai várhatóak. 

Hogy mik a geotópok?
Olyan földtani, geomorfológiai, esztétikai, tudománytörténeti szempontból érdekes, különleges, figyelemre méltóan tanulságos élettelen természeti értékek, helyszínek, amelyek jelentősége, hogy bepillantást engednek a földtörténet valamely időszakának eseményeibe, történéseibe.
 
A részletes programleírások, illetve az ország más részein rendezendő túrák adatai megtalálhatóak a www.geotopnap.hu hírportálon, illetve az egyes NPI-k honlapjain.
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.09.25.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design